Göm menyn

Industriell Miljöteknik

VI VÄNDER MILJÖPROBLEM TILL MÖJLIGHETERAvdelningen för Industriell Miljöteknik är en tvärvetenskaplig forskargrupp som i mer än 30 år arbetat med att vända miljöproblem till möjligheter. Vi intresserar oss för hur organisationer, tekniska system och produkter och tjänster kan utvecklas för att forma det resurseffektiva samhället. Idag är avdelningen en internationell forsknings- och grundutbildningsmiljö med ca 25 anställda och 900 studenter.


aktuellt

Nyheter


Städer som gruvor — tio huvudpunkter

Städer som gruvor — tio huvudpunkter

Joakim Krook och Björn Wallsten i syntesrapport från projektet "Städer som gruvor" presenterar tio viktigaste lärdomarna från projektet.

Inbjudan

Välkommen till EWEEK 2017!

Hur kan näringsliv, offentlig sektor och forskning samarbeta för att göra Östergötland resurseffektivast i Sverige 2030? Under två heldagar i februari är du välkommen att delta i givande möten, mingla och lyssna till inspirerande föredrag på Sky Hotel, Linköping.

Universitetslektor Sara Gustafsson

Ett hållbart Norrköping kräver nytänk

Universitetslektor Sara Gustafsson belyser utmaningar och lyfter möjligheter baserat på forskningsresultat samt presenterar tankar på vad olika aktörer kan göra för att bidra till en mer hållbar stadsutveckling i Norrköping.

AlyssaBlumenthal

Hennes kokbok kombinerar biogas och alger

Alyssa Blumenthal kom till LiU i september på ett Fulbright-stipendium. Nu är hon full av entusiasm över BRC, LiU, Sverige och energifrågor, men lämnar akademin för ett jobb i ett energiföretag hemma i New York.

Tom

Tomohiko Sakao Associate member i CIRP

Tomohiko Sakao har valts in som Associate Member i The International Academy for Production Engineering (CIRP). CIRP är den mest inflytelserika akademiska sammanslutningen inom produktionsekonomi och med verksamhet inom områden som design, lifecycle engineering och product service system.

Mistra REES

Första styrelsemötet för Mistra REES

Den 1 mars träffades i Linköping Mistra REES styrelse för sitt första sammanträde. Mistra REES – Resource-Efficient and Effective Solutions based on a circular economy thinking är ett 4-årigt program med visionen att påskynda omvandlingen av den svenska tillverkningsindustrin i riktning mot en cirkulär och hållbar ekonomi.

Kobe

Träff om studentutbyte med Kobe University

Den 2 mars besökte professor Takashi Kita från Department of Electrical and Electronic Engineering vid Kobe University, Japan LiU för att berätta om deras Global Challenge Programme (GCP) och den ”summer school” som är en av aktiviteterna.


följ oss på twitter

EnvTech på Twitter


 

miljöteknik i media

CSR och Hållbarhet i fokus i Tillväxt Linköping

CSR och hållbarhet i teori och praktik diskuterades vid ett livestreamat seminarium i serien Tillväxt Linköping. Politiker, företagare och främjare deltog liksom Anders Carlsson från Industriell Miljöteknik vid LiU.
Sändes i 24Corren den 5 april 2016.

Metaller för miljoner under våra fötter

Under våra fötter finns en hel värld fylld av oanvända metaller, Urk-världen. Där finns kilometervis med urkopplade ledningar, rör och kablar, berättar Björn Wallsten som skrivit en doktorsavhandling på ämnet urban mining. Radioinslag i P4 Östergötland 23 mars 2016.

EMM-studenter granskar Gränsö slott

Linköpingsstudenter agerar konsulter åt Gränsö slott – för att hjälpa företaget att bli smartare, effektivare och schysstare mot miljön. Västerviks-Tidningen 4 mars 2016


 


                                 Besöksadress: Hus A, ingång 15/17, plan 3, korridor A, Campus Valla, Linköping

 Sidansvarig: anders.carlsson@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Feb 03 08:49:04 CET 2017