Göm menyn

IEI

Nyheter och Reportage

Odling

Prunkande pallkragar

I mitten av maj sattes det första ärtskottet i A-husets odlingsträdgård. Nu, ett par månader senare, prunkar det i pallkragarna och de inhyrda bina arbetar flitigt.

Energimonopol - ska en kommun få bestämma över ditt energival?

Resultatet av det uppmärksammade Växjömålet är att kommunerna får rätt till monopol på konsumenternas energilösningar. I rättegången argumenterade Växjö kommun att fjärrvärmen är ett bättre miljöval än andra alternativ. Men är det så? Och vilka konsekvenser får domen för fastighetsägarna? Paneldeltagare: Bo Frank, kommunalråd i Växjö (M), Johan Barth, vd Geotec, Louise Trygg - Professor Linköpings universitet och Jakob Eliasson, Villaägarnas Riksförbund.

”Brist på långsiktiga visioner skapade Brexit”

”Vi behöver internationellt orienterade politiker som driver europeiska frågor och som förklarar för väljarna vad EU är bra för. Den kortsiktiga tystnaden om EU är en farlig strategi”, skriver Lars Niklasson, biträdande professor i statsvetenskap vid Linköpings universitet.

Wood2New

LiU studenters ex-jobb vid konferens i Finland

Vid årets Forum Wood Building* - Nordic som genomfördes vid Aaltouniversitet i Espoo fanns studenter från civilingenjörsutbildning i Industriell ekonomi Filip Arvola och Jonathan Hydén, samt Tomas Nord och Per Carlborg från avdelningen Industriell ekonomi vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling.

Rebecca

Satsning på larmoperatörer behövs

Gör larmoperatör till en profession med nationella kompetenskrav och öva mer på svåra räddningar som kräver samverkan. Det är två av de slutsatser Linköpingsforskaren Rebecca Stenberg drar efter att ha studerat Sveriges organisering av alarmering, larm och larmkedjor.

Gamla nyheter »

 

Följ IEI på Twitter

Expanderad rymd för lärande

Idag har vi presenterat för rektor och universitetsstyrelsen! (Dzamila Bienkowska, 2016-04-20)

Idag fick vi möjligheten att presentera vårt pedagogiska språnget-projekt “Expanderad rymd för lärande” för Rektor och universitetsstyrelsen på Storgården i Rimforsa. Fantastiskt roligt tyckte vi det var, speciellt som vi mötte en nyfiken och intresserad grupp av både studenter, universitetsanställda, lärare/forskare och näringslivsrepresentanter. Vi fick många bra frågor och diskussionerna fortsatte över lunchen. Är du […]

Expanderad rymd för lärande – slutrapport (Charlotte Norrman, 2016-04-20)

Vårt projekt inom det pedagogiska språnget  “Expanderad rymd för lärande” avrapporterades vid årsskiftet. När vi summerar vad vi gjort och vad vi uppnått kan vi konstatera att det är en hel del. Vill du ta del av det vi gjort så hittar du vår rapport här: Slutrapport Expanderad Rymd för Lärande Tveka inte att höra […]

Vi deltar på årets CDIO-konferens i Finland (Dzamila Bienkowska, 2016-04-13)

CDIO är ett innovativt ramverk för ingenjörsutbildning som utvecklas i samarbete mellan renommerade universitet som MIT, Stanford University, Trinity College Dublin, Duke University, Politecnico di Milano, och naturligtvis även Linköpings universitet. Årets CDIO-konferens går av stapeln den 12-16 juni och har temat “Enhancing Innovation Competencies through advances in engineering education”. LiU representeras med flera bidrag […] 

Tipsa om nyhet

 

 

Publikationer

 

 

prefekt

 

 

På gång på IEI

Händelser närmaste månaden

2016-08-22

Konferens om avancerade funktionella material (AFM2016)

Konferens - Linköpings universitet
2016-08-22 kl 19:00 -- 2016-08-24 kl 16:30 Målet med AFM2016-konferensen är att presentera forskning inom området avancerade funktionella material, för att etablera nya projekt och samarbeten, samt att diskutera utmaningar och möjligheter inom materialvetenskap, i de nordiska länderna och internationellt.
Plats: Vildmarkshotellet Kolmården, Norrköping, Sweden
För mer information se http://www.afm2016.se/, kontakta Stefan Klintström, e-post stefan.welin.klintstrom@liu.se, telefon +46 13 28 2709.

Anmäl ny aktivitet »Sidansvarig: karin.fredriksson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-07-18