Göm menyn

IEI

Nyheter och Reportage

Bikupa

Stadsodling – en bisyssla

Det är inte mycket mer än en vecka sedan som startskottet för A-husets odlingsträdgård gick. Då pratades det lite löst om att också ha bikupor inne på gården. Sagt och gjort, nu är odlingen kompletterad med en liten bikupa från Björns Biodlingar i Lambohov.

Uggla

Klok som en uggla

Var skulle en uggle-mamma välja att föda sina ungar om inte på ett universitet? Utanför ett kontorsrum i A-huset har en liten ugglefamilj valt att sätta bo.

Den stolta mamman och hennes tre små ungar har förevigats på bild av medarbetare i A-huset. Deras kunskaper om ugglor är dock begränsad, ingen vet riktigt vilken typ av uggla det handlar om.
Kanske finns det någon biolog eller ornitolog inom universitetet som kan bistå med ytterligare kunskap?

Emerald Citations of Excellence för 2016

Artikeln "Enabling service innovation: A dynamic capabilities approach" har utsetts till en av de mest citerade artiklarna inom områdena företagsledning, ekonomi, redovisning, ekonomi och marknadsföring. Författare är Daniel Kindström, Christian Kowalkowski och Erik Sandberg.

Tre Horisont 2020-projekt till IEI

Cirkulär ekonomi, resursutvinning ur deponier och universitetens regionala påverkan är tre projekt med LiU-deltagande som beviljats medel inom Marie Sklodowska Curie Actions. Horisont 2020I alla tre projekten deltar forskare vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, och de löper över fyra år.

Årets pedagog

Årets pedagog är från IEI

Rickard Wilhelmsson, universitetsadjunkt på avdelningen för företagsekonomi vid IEI är utsedd till Årets pedagog av ELIN, Ekonomföreningen vid Linköpings universitet.

Gamla nyheter »

 

Följ IEI på Twitter

Expanderad rymd för lärande

Idag har vi presenterat för rektor och universitetsstyrelsen! (Dzamila Bienkowska, 2016-04-20)

Idag fick vi möjligheten att presentera vårt pedagogiska språnget-projekt “Expanderad rymd för lärande” för Rektor och universitetsstyrelsen på Storgården i Rimforsa. Fantastiskt roligt tyckte vi det var, speciellt som vi mötte en nyfiken och intresserad grupp av både studenter, universitetsanställda, lärare/forskare och näringslivsrepresentanter. Vi fick många bra frågor och diskussionerna fortsatte över lunchen. Är du […]

Expanderad rymd för lärande – slutrapport (Charlotte Norrman, 2016-04-20)

Vårt projekt inom det pedagogiska språnget  “Expanderad rymd för lärande” avrapporterades vid årsskiftet. När vi summerar vad vi gjort och vad vi uppnått kan vi konstatera att det är en hel del. Vill du ta del av det vi gjort så hittar du vår rapport här: Slutrapport Expanderad Rymd för Lärande Tveka inte att höra […]

Vi deltar på årets CDIO-konferens i Finland (Dzamila Bienkowska, 2016-04-13)

CDIO är ett innovativt ramverk för ingenjörsutbildning som utvecklas i samarbete mellan renommerade universitet som MIT, Stanford University, Trinity College Dublin, Duke University, Politecnico di Milano, och naturligtvis även Linköpings universitet. Årets CDIO-konferens går av stapeln den 12-16 juni och har temat “Enhancing Innovation Competencies through advances in engineering education”. LiU representeras med flera bidrag […]


 

Tipsa om nyhet

 

 

Publikationer

 

 

prefekt

 

 

På gång på IEI

Händelser närmaste månaden

2016-06-01

Gästseminarium Jan Edling: "Förorterna som Moder Svea glömde"

Seminarium - REMESO - Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier
Jan Edling är analytiker på FLEXICURITY och har tidigare jobbat på Försäkringskasseförbundet, LO och VINNOVA. Han presenterar VERDANDI och FLEXICURITY rapporten som granskar de 38 mest utsatta förorterna i Sverige.
Kl 10:15 - 12:00
Plats: B533
För mer information kontakta Branka Likic-Brboric, e-post Branka.likic-brboric@liu.se.

2016-06-03

Mario Kienzler presenterar sin licentiatavhandling

Seminarium - Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling
Mario Kienzler presenterar sin licentiatavhandling med titeln "Pricing value and selling value: A view on individuals within organizations".
Kl 10:15
Plats: A1 A-huset
För mer information kontakta Karin Fredriksson, e-post karin.fredriksson@liu.se, telefon 013-281551.

2016-06-08

Sarah Ebadzadeh presenterar sin licentiatavhandling

Seminarium - Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling
Sarah Ebadzadeh presenterar sin licentiatavhandling med titeln "Trust in Different Types of Organizational Relationships: A Social Capital Perspective".
Kl 10:15
Plats: A1
För mer information kontakta Karin Fredriksson, e-post karin.fredriksson@liu.se, telefon 013-281551.

Anmäl ny aktivitet »Sidansvarig: karin.fredriksson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-05-26