Göm menyn

Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling

Slumpad interiörbild av IEIs verksamhet. Bild nr 1.


Nyheter

Skapar flygplansdelar med 3D-printing

Vi jobbar mycket med 3D-printing, additiv tillverkning, tillsammans med våra samarbetspartners inom industrin. Projektet med Saab Aeronautics ska leda till flygplansdelar klara att användas, säger biträdande professor Johan Moverare vid Linköpings universitet.

Skapar flygplansdelar med 3D-printing »

 

SAS – en landskamp i luften

Sedan omregleringen av flygmarknaden kämpar SAS om kunderna. I en ny bok visar Hans Sjögren att både kamp mellan ägarna och problem att motivera sina anställda bidragit till att det varit svårt att hålla företaget i luften.

SAS – en landskamp i luften

 

Tummen upp för LiU-forskning

Regeringens satsning på Strategiska forskningsområden har utvärderats av en internationell expertpanel.  LiU:s tre satsningar får alla tummen upp och materialforskningen föreslås få ökat årligt anslag.

Tummen upp för LiU-forskning »

 

Gruvforskning får stöd av Kungen

Niclas Svensson, Avdelningen för industriell miljöteknik, får 85 000 kronor från Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö för sin forskning kring metallutvinning ur deponier och soptippar som alternativ till att öppna nya gruvor.

 

LiU-studenter världsbäst på case

Patrik Edlund, Jens Ternerot, Linnéa Andersson Hansen och Hanna Nyman läser till vardags på civilekonomprogrammet på LiU (Linköpings universitet). Just nu är de i Dubai där de tog hem segern i finalen på KPMG International Case Competition. Tävlingen är en av de största casetävlingarna världen för ekonomistudenter på universitet och handelshögskolor.

LiU-studenter världsbäst på case »

 

Följ IEI på Twitter

Expanderad rymd för lärande

Visst spelar lokalerna roll för pedagogiken! (Charlotte Norrman, 2015-05-26)

En dag för ett par år sedan fick jag nog av det faktum att lokalerna inte sällan sätter käppar i hjulen för den undervisning man vill bedriva. Jag satte mig då och skrev ett mail till vår prefekt. Efter ett par veckor ringde en kvinna från lokalförsörjningsenheten och berättade att de ville komma i kontakt […]

Lisam-tips från “Expanderad rymd för lärande” (Dzamila Bienkowska, 2015-05-20)

I filmen nedan delar vi med oss av lite tips för hur man kan använda Lisam. Filmen är från LiU:s Pedagogikdagar 2013. Som kuriosa kan vi berätta att de dagarna blev upprinnelsen till vårt pedagogiska projekt “Expanderad rymd för lärande”. Hur använder DU Lisam? Dela gärna med dig av dina tips här på vår blog! […]

Inspiration och nya idéer skapar bättre undervisning! (Charlotte Norrman, 2015-05-12)

En sak är säker och det är att ingen tar skada av att lämna sin vanliga invanda miljö. I går kväll besökte några av oss Venture Arena – en tillställning där idéägare pitchar sina idéer i hopp om att hitta investerare eller engagerade entreprenörer som kan hjälpa till att utveckla bolagen. Personligen var jag där […]

Sidansvarig: karin.fredriksson@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-05-28