Göm menyn

IEI

Nyheter och Reportage

Statskuppen I golf spelas den 24 augusti

Fjolårets vinnare av universitetsmästerskapen I golf vid LiU kommer att representera LiU vi årets statskupp i golf som arrangeras av fjolårets vinnare skatteverket.

Modell för aktivt lärande i Lisam

Interaktivt arbete med ”flipped classroom” förbättrar det aktiva lärandet, enligt en ny studie som en LiU-doktorand på IEI presenterade vid en CDIO-konferens i Finland tidigare i juni.

Institutet för Analytisk Sociologi

Vid IEI finns nu även Institutet för Analytisk Sociologi. Vid Institutet för Analytisk Sociologi (IAS) bedrivs avancerad spetsforskning rörande viktiga samhällsfrågor. Forskningen vid IAS är sociologiskt inriktad i termens ursprungliga och breda mening och vid IAS finns forskare från ett flertal olika discipliner.

Christian

Skarp hjärna inte nog

Det krävs mer än en skarp hjärna för att överleva som forskare i den akademiska världen. Ett rejält mått av tålamod och stryktålighet är ofta nödvändigt när vetenskapliga resultat ska publiceras. ”Ge inte upp – och dra dig inte för att ta hjälp av kollegor för att utvecklas”, råder Linköpingsprofessorn Christian Berggren som skrivit en ny bok om vetenskaplig publicering.

Stanford inspirerar i företagsdesign

Ronaldos stenugnsbageri i Linköping har under våren fått hjälp av masterstudenter inom företagsekonomi för att utveckla sitt företag. Konceptet har sin grund i idéer från Stanforduniversitetet.

Gamla nyheter »

 

Följ IEI på Twitter

Expanderad rymd för lärande

Idag har vi presenterat för rektor och universitetsstyrelsen! (Dzamila Bienkowska, 2016-04-20)

Idag fick vi möjligheten att presentera vårt pedagogiska språnget-projekt “Expanderad rymd för lärande” för Rektor och universitetsstyrelsen på Storgården i Rimforsa. Fantastiskt roligt tyckte vi det var, speciellt som vi mötte en nyfiken och intresserad grupp av både studenter, universitetsanställda, lärare/forskare och näringslivsrepresentanter. Vi fick många bra frågor och diskussionerna fortsatte över lunchen. Är du […]

Expanderad rymd för lärande – slutrapport (Charlotte Norrman, 2016-04-20)

Vårt projekt inom det pedagogiska språnget  “Expanderad rymd för lärande” avrapporterades vid årsskiftet. När vi summerar vad vi gjort och vad vi uppnått kan vi konstatera att det är en hel del. Vill du ta del av det vi gjort så hittar du vår rapport här: Slutrapport Expanderad Rymd för Lärande Tveka inte att höra […]

Vi deltar på årets CDIO-konferens i Finland (Dzamila Bienkowska, 2016-04-13)

CDIO är ett innovativt ramverk för ingenjörsutbildning som utvecklas i samarbete mellan renommerade universitet som MIT, Stanford University, Trinity College Dublin, Duke University, Politecnico di Milano, och naturligtvis även Linköpings universitet. Årets CDIO-konferens går av stapeln den 12-16 juni och har temat “Enhancing Innovation Competencies through advances in engineering education”. LiU representeras med flera bidrag […]


 

Tipsa om nyhet

 

 

Publikationer

 

 

prefekt

 

 

På gång på IEI

Händelser närmaste månaden

Anmäl ny aktivitet »Sidansvarig: karin.fredriksson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-06-27