Göm menyn

Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling

Slumpad interiörbild av IEIs verksamhet. Bild nr 2.


Nyheter

doktorand bloggar om valet

Richard Öhrvall, doktorand vid Statsvetenskap/IEIs forskarskola, och statistiker vid Statistiska centralbyråns enhet för demokratistatistik, bloggar om valet för Svenska Dagbladets räkning.

Doktorand bloggar om valet »

ny sektion för doktorander

Fredrik Lindeberg och Markus Radits, doktorander vid IEI, har tagit initiativ till att starta upp en ny sektion för samtliga LiUs doktorander, LiUPhD. En viktig fråga för sektionen är förstås gemensamma sociala aktiviteter, men även studiebevakning är en viktig fråga.

LiUPhD - ny sektion för doktorander »

Fel signal höja skatten på biodiesel

Politiker har länge lyft fram vikten av att ställa om till förnybara drivmedel och signalerat att biodrivmedel ska spela en viktig roll. I somras kom ett förslag från finansdepartementet om att ta bort skattebefrielsen för vissa biodrivmedel. Det oroar IEI-forskarna Mats Eklund och Per Frankelius.

Fel signal höja skatten på biodiesel (Dagens Samhälle) »

Från utopi till verklighet

Funktionsförsäljning växer så det knakar. För 15 år sedan ansåg många att det var en utopi, idag ingår det i många stora företags strategi. Det säger forskaren Mattias Lindahl, avdelningen Industriell miljöteknik, i en intervju med Miljö & Utveckling.

Från utopi till verklighet (Miljö & Utveckling) »

Etanoltraktor hopp för gröna näringar

En traktor som drivs med etanol har utvecklats inom ramen för forskningsprojektet Grönovation. Initiativtagare är forskaren Per Frankelius, avdelningen för företagsekonomi.

Etanoltraktor hopp för gröna näringar (LiU-nytt) »

 

Följ IEI på TwitterSidansvarig: robert.ericsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-09-22